Tiësto likte Trondheim veldig godt – kom tilbake i januar og knuste konsertsalen

En av de verdens største DJ-superstjernene, DJ Tiësto, likte seg tydeligvis veldig godt I Trondheim, fordi han kommer tilbake etter en ikke så lang pause. Siste gang han var i Norge – i januar 2016 – ble konserten utsolgt på bare få timer. En ting er klar – Norge elsker Tiësto. Kanskje er grunnen til at kommer tilbake nettopp at han kjente igjen forkjærlighet man har for ham på selve konserten. Tydeligvis vet man i Norge hva som er bra, fordi Tiësto ble kåret til den beste DJ-en av alle tider av et britisk magasin, og er stolt innehaver av en Grammy-pris. På sin Nordlys-turneen besøkte han Bergen, Tromsø og Stavanger. Festen kulminerte på Island, i Reykjavik, som han valgte som sin siste stopp for det året.

Første gang han var i Norge, var det for mange en ubeskrivelig opplevelse. Mange beskrev konserten som “den råeste og den dyreste” de noensinne fikk bli med på. At han er en stor stjerne kan man godt trekke konklusjonen om utifra kravene til lyd og lys han hadde ifølge organisatørene. De måtte frakte utstyr fra Stockholm for å få tilfredsstille kravene hans. Uansett var det alt sammen verdt, for showet ble spektakulært og overskred alle forventningene. Man kunne høre musikken langt utenfor arenaen, og dens vegger skalv av rhytme.

Arrangementet ble åpnet av to norske DJ-er, som også arrangerte hele opplevelsen. De innrømte i et av de intervjuene at de anstrengte seg litt med å få Tiësto til Trondheim, men at det gikk fint til slutt. For en så stor stjerne, er det bare rimelig, kan man godt si. Tiëstos perfeksjonisme i henhold til krav til lys gjorde opplevelsen bare enda bedre.

Mange opplevde det som rart at bare 4000 billetter var tilgjengelige, men hvis man i det hele tatt kjenner til Tiëstos konserter, skal det ikke være en stor overraskelse. Når han er ved bordet er det ingen som ikke danser og det skal man få plass til.

Kommentarer til opplevelsen var bare positive. Det er ikke uvanlig at man kjører flere timer i bilen for å få høre på denne musikkgeniet. Det er vanligvis folk som lyttet til musikken hans i tenårene som endelig fikk høre ham live som ikke bryr seg hvor mange kilometer de må reise. Selvfølgelig er det også nye fanser som kan bare tenke seg heldige for at de fikk Tiësto i sin egen by. Det folk liker best ved Tiëstos show er at det gjør dem både rolig og opphisset samtidig, utenfor føler de seg ville og beredt på å vifte med kroppen og danse som om de kjemper om livet, men innenfor er de rolige og kjenner varme.