Terje Tysland – trønderrockens grand old man

Terje Tysland er selveste festsjefen, kongen som hersker på sitt enerådende vis over lokalet. Han tas godt i mot av unge, voksne og eldre, og har en appell som overskrider både alder og kjønn. Terje Tysland er også veldig kjent for å være glad i folk, glad i å spille, og729x er i sitt ess når han kan spille musikken sin og gjøre andre glade. I flere tiår har han gledet små og store land og strand rundt, enten det har vært på samfunnshus, klubbrakker, store konserthaller eller på en liten pub. Han har fortsatt det samme glimtet i øyet og det samme originale særpreget som har definert hans rolle i norsk musikkliv i alle de år. En representant for den folkelige rocken, helt blottet for pretensjoner og nykker.

Terje Tysland var medlem av Prudence sammen med blant andre Åge Aleksandersen i perioden 1970-1975. Etter at bandet ble oppløst, begynte han som soloartist med tekster på trøndersk heller enn på engelsk. Selv om han har vært solo i mange år, har han også deltatt i mange kollektive fremstøt. Det gjelder for eksempel Rosenborgsangen, der han samarbeidet med artister som Åge, Rotmo og gutta fra TNT, og Landslagssangen som ble til før Norges deltakelse i VM i 1994. Tysland har selvfølgelig et nært forhold til fotball.

Det er mye drikking og rølp i tekstene til Tysland, men som de fleste sikkert forstår er dette simpelthen en refleksjon av trøndersk kultur og det miljøet Tysland har blitt kjent med fra utallige fester på lokalet. Samtidig har tekstene en dybde og en brodd som mange ikke evner å se. I tillegg til rocken er Tysland også inspirert av den amerikanske køntrimusikken, der det likeledes gjelder å skrive enkle, folkelige tekster med flere lag mening. Blandingen av gode tekster, drivende musikk, og ren energi har gjort Terje Tysland til et trønderrockens ikon.