Stage Dolls – stor trønderrock

Grunnleggerne Torstein Flakne og Terje Storli møttes for første gang helt tilbake i 1976, i en liten talentkonkurranse som ble avholdt i Trondheim. På den tiden spilte de i hver sitt band, hvorav Torsteins kanskje var det beste, med det merkelige navnet Crash & Fire. Bandet til Storli het Fiction. Dette endte opp med å bli den spede begynnelsen til et av norsk rockehistories mest markante og populære band, Stage Dolls. Sammen skulle de reise verden rundt og spille tusenvis av konserter.

Det var et bra musikkmiljøTorstein_Flakne i Trøndelag på denne tiden, og det fantes mange ambisiøse i band i Trondheims-området. I tillegg var det så mange fester i distriktene at mange band kunne leve av bare å spille på fester, hvis de var gode nok og kunne få folk i den rette stemningen. Hver helg kjørte det nærmest kolonnevis av band ut på bygda for å spille høy musikk mens bygdeungdommen danset og drakk karsk.

Flakne kom med i et band som het Kids, som mange nok husker for den store hiten Forelska i lærer’n. Den ble nærmest en landeplage sommeren 1980. Storli begynte på sin side i Hot Lips, som vant trøndersk mesterskap i rock i 1979. I 1983 kom Flakne inn som innleid gitarist i Hot Lips, og for å tjene noen raske penger stilte han opp. Noen øvinger senere hadde Torstein Flakne, Terje Storli og Erlend Antonsen startet Stage Dolls. Deres karriere tok av da Stage Dolls i løpet av kort tid ble ett av de mest populære bandene i Trøndelag, og etter hvert i hele Norge. Deres første album, «Soldier’s Gun», var den store norske rockeskiva i 1985.

Året etter kom «Commando» ut i USA, og i 1988 krøp Stage Dolls oppover listene og nådde Top 100 på Billboard. Siden den gang har Stage Dolls utviklet seg til å bli stort sett et konsertband som vet å holde stemningen oppe på ethvert arrangement.