Return – rock fra innlandet

Det var i 1980 at fire ungdommer fra Stange samlet seg i bandet Polish, brukte en gammel låve som øvingslokale, og begynte å dyrke drømmen om en dag å slå i gjennom med soft men energisk rock. Det var først i 1983 at bandnavnet ble endret til Return.

Den opprinnelige besetningen bestod av Knut Erik Østgård (vokal), Tore Larsen (bass), Steinar Hagen (gitar), og Øyvind Håkonsen (trommer), og sammen skulle disse bli et av de bestselgende rockegruppene i norsk musikkhistorie. Gjennombruddet kom med en singel kalt «Sheila», som ga Return tittelen norgesmestere i rock i 1985. Debutalbumet To the Top, utgitt i 1987, solgte over 20 000 eksemplarer, og singelen «Sing Me a Song» lå utrolig nok på Norsktoppen i over et år.

Etter all viraken fra midten og slutten av 1980-tallet gikk det litt tyngre for Return, og det ble StjernekampGospelMetal-157_0en pause i fra 1993 og helt inn i det nye årtusenet. Returns fans hadde imidlertid ikke glemt dem, og i 2000 solgte Best of Return hele 70 000 skiver. De ga også ut et livealbum samme år, som en takk til fansen.

Siden den gangen har Return fortsatt sin karriere med å spille sin egen rock og gi ut enda flere samleskiver. Det ble en ny pause fra 2009 til 2012, men nå er Return i gang og kjører fullt trøkk.

På gitar har Return fått inn en ny mann, Henning Ramseth, som har vært innom Return nå og da fra 2002 og ble fast medlem som gitarist i 2012. Målet til Henning er å gi 100 000 prosent på hver eneste konsert og ta vare på Returns stil og være med på å danne vår forståelse av hva god gammeldags åttitallsrock fortsatt skal være. Steinar Hagen er nå pensjonert etter noen mindre uoverensstemmelser med resten av bandet.