Parkenfestivalen – Bodø skal være kulturby

Det er et par grunner til at sommeren er favorittårstid til svært mange. Første er det sol, etterpå er det sommerferie, og til slutt kan man få fram den viktigste av alle – sommerfestivaler. En hel sommer uten å ha vært på en festival høres svært deprimerende for mange, spesielt for nordmenn, som setter stor pris på musikk. Det finnes egentlig ikke noen bedre måter å skape uforgjengelige minner enn sammen med venner, med god musikk og bra festivalstemning.

Ettersom det vokser stadig flere gode musikere i Norge, er det bare rent logisk å forvente stadig større fremvekst av festivalkulturen. Dessuten er Norge et rikt land som er flink til å organisere sånne hendelser nøyaktig å lett. Derfor er det ikke i det hele tatt så underlig at flere utenlandske også drar til Norge for å bli med på festivaler. Det som er greit er at man kan booke billetter elektronisk og på den måten bli informert om hvilke musikkartister som skal fremføre. Det er ikke bare det man skal gjøre elektronisk, men også det går å tippe på idrett via online-tjenester, spesielt hvis man bruker Mobilebet bonuskode. Man strever også etter å danne en perfekt blanding av lokale artister og artistene populære verden rundt. På den måten gir man selve opplevelsen nye form for friskhet og fylde. Dette setter publikumet veldig stor pris på, og deres tilbakekomst er her som en vitne.

En av de festivalene Norge er særlig stolt av er Parkenfestivalen. Selv om det holdes i et lite sted, nemlig Bodø, kan man si dårlig oppmøte ikke finnes som en mulighet. Der feires det musikk og natur, og det er det som gjør hele opplevelsen enda mer spesiell. Man sier vanligvis at ulikheter mellom artister og besøkende ikke i det hele tatt er så store som man kunne forvente seg. Begge er på festivalen for å teste sine grenser på hvor godt en kan ha det. Parkenfestivalen vanligvis finner sted i august og da er Bodø en av Norges mest berømte steder, spesielt tatt i betraktning dets antall innbyggere. Parkenfestivalen samler artister både fra innlandet og utlandet, som gjør at billettene blir utsolgt langt før selve festivalen starter.

Det er først å fremst viktig å få fram at Bodø skal være en kulturby. Det som Parkenfestivalen også er kjent for er at der var der Kygo ble først anerkjent som en musiker av stor talent. Festivalen disponerer med flere ulike scener, slik at alle besøkende kan se på og lytte til det som faller i deres smak. Uansett anbefales det å ikke få seg så vekk fra hovedscenen, for det er der at berømte verdensartister kommer for å ha konsert. Parkenfestivalen blir tradisjonelt fulgt opp av Bodøs lokale aviser og man tar den veldig seriøs. Det er nemlig at alle hendelser før, under og etter Parkenfestivalen blir fulgt opp av avisa. Dessuten er det ikke bare det, men også kommentarer, anmeldelser og anmodningen, slik at alle får vite hvordan det er å være på en sånn festival.