Holmsve – når det rykker i dansefoten

Dansebandet Holmsve ble til i 1997. De spiller sine egne låter, med sanger på rotekte trøndersk. De ga ut sin første skive, Det e lov å ha drømma, i 1998, på sitt eget selskap Holmsve Productions. Tittelsporet ble en helt enorm suksess i dansebandverdenen, med nesten et helt år på Dansebandtoppen (listen til det kjente radioprogrammet), og fikk også en viss oppmerksomhet utenlands. Senere fikk de også en stor slager med sangen Linedancebølgen går, som i 2004 vant Årets Dansebandmelodi i en finale vist på NRK 1. Denne sangen lå på Norsktoppen i flere måneder, og var lenge også nummer én.

Selv om bandet ikke ble til før i 1997, har mange av de som er med erfaring fra musikken helt tilbake til 1970-talHolmsvelet. Det er altså mye tradisjon og erfaring som ligger bak musikk og tekster, samtidig som det også er blitt en del forandringer i stil og innhold underveis. Likeledes har det vært en del utskiftninger i bandet, det er jo ikke alltid så lett å leve så tett innpå hverandre i årevis og forsøke å følge opp de suksessene man har fått til. Dagens medlemmer er hovedsakelig fra Nord-Trøndelag, men det er også medlemmer fra Snåsa og Vanvikan. Øvingene foregår i Steinkjer.

De siste årene har Holmsve spilt land og strand rundt, men også mye utaskjærs, særlig på Kiel-ferja. Bandet har blitt glade i å spille på båt, og er på ingen måte fortvilet over at de ikke lenger får så mye oppmerksomhet i nasjonale media. Som de fleste forstår går det opp og ned med hvilke sjangere som er inn og ut, og akkurat nå er det vanskelig å komme til med dansebandmusikk, som gjerne blir latterliggjort av den urbane eliten. Gutta i Holmsve vet imidlertid inderlig godt at den folkelige musikken deres er svært populær på grasrota.