Dag Ingebrigtsen – trønderrockens svar på poteten

Alle kjenner Dag Ingebrigtsen, som er trønderrockens svar på poteten fordi han gjennom mange tiår har vært så anvendelig og allestedsværende. Uansett om favoritten din er The Kids, TNT, Tin Drum eller D Grønne Glitrende 3 & Dag, så har du et forhold til denne folkekjære sangeren.

Dag er fra Trondheim, men slo i gjennom sammen med noen karer fra Melhus da de i bandet The Kids lanserte sangen og musikkvideoen «Forelska i lærer’n» i 1980. Det ble årets låt den gangen, og en sang som de aller fleste husker eller kjenner selv om de ikke engang var født så langt tilbake i tid. Noen sier også at det var Norges første musikkvideo, og selv om dette er en sannhet med modifikasjoner så var det utvilsomt en i501381_b1d6aa_largennovativ nyskapning for sin tid. Etter denne suksessen med energisk poprock bestemte bandet seg imidlertid for å gå i retning av hardrocken. Det ble ikke noen suksess på det kommersielle planet, og allerede i 1982 gikk bandet i oppløsning. Torstein Flakne gikk ut og dannet Stage Dolls, mens Dag Ingebrigtsen tok sin stemme og engasjement med videre inn i TNT. The Kids har imidlertid blitt samlet for gjenforeninger og miniturneer flere ganger senere, senest i 2007, 25 år etter bruddet.

I TNT var det Ingebrigtsen som var initiativtakeren og drivkraften, og han fikk med seg den karismatiske trommisen Diesel Dahl og den begavede gitaristen Ronnie Le Tekrø. Sammen skapte de norskspråklig rockehistorie allerede med den første skiva, TNT, som kom ut i 1982. Dahl og Tekrø hadde imidlertid sterke ambisjoner om å lykkes i utlandet, og tuppet ut Dag til fordel for en amerikansk vokalist i 1984. Senere ble Dahl og Ingebrigtsen gjenforent i Tin Drum, der Dag var vokalist fra 1989 til 1992.

Siden den gang har Dag Ingebrigtsen fortsatt å stå på rundt omkring på Trøndelags festlokaler, og han har også opplevd noe veldig stort som far – sønnen Tommy ble verdensmester i hopp i 1995.